Türkiye'de koronavirüsle mücadele devam ederken, Kurban Bayramı tatilinde oluşturulan kalabalıklar endişeye yol açtı. 

Sokaklar, piknik yerleri, deniz ve plajlarda sosyal mesafeyi unutan tatilcileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Birinci dalga sahillere indi" diye uyardı ama kalabalıklara engel olamadı.

Bakan Koca, "Hastalığın eskiye oranla daha hafif seyrettiğini veya virüsün gücünün azaldığını gösteren herhangi bir bilimsel veriye ya da klinik gözleme sahip olduğumuzu söylemek güç. Bana göre, virüs hâlâ eski gücünü koruyor. Dolayısıyla onun eskiye oranla daha az etkili olduğunu düşünmek büyük bir hata. İpin ucunu bırakmamalı, korunmada da teşhiste de tedavide de ilk hızımızdan taviz vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Tevfik Özlü ise şöyle konuştu:
 
"Uyarıları sürekli yapıyoruz ancak halkta bir bıkkınlık oluştu. Sanki artık çok ciddiye alınmıyor. Özellikle tatil yerlerinden gelen görüntüler çok üzücü ve ürkütücü. Bayram nedeniyle de aileiçi, akrabalararası tedbirler bırakıldı, herkes elele, sarmaş dolaş.
Ama olan oldu, tatil dönemi yaşandı. Artık tedbirleri daha ciddiye almalıyız. Şu anda asemptomatik taşıyıcı sayısı 230 bin civarında. Bu taşıyıcılar normal zamanda üç kişiye hastalık bulaştırıyorsa, bayram döneminde 30 kişiye bulaştırmış olabilir."

Editör: Haber Merkezi