Dünyayı etkisi altına alan, ülkemizde de kendisini gösterine, Anadolu'da köylere kadar yayılan koronavirüs korkutucu boyutlara ulaştı.

Anadolu'da karantina alınan yerlere yeni köyler eklendi.

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyü, 2 kişide koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle karantinaya alındı. 

Köye gelen 4 kişilik aileden H.D. rahatsızlanınca ambulansla Tunceli Devlet Hastenesi’ne kaldırıldı ve testi pozitif çıktı. 

H.D.’nin ardından aynı aileden S.D.’de de rahatsızlanınca önceki gün hastaneye kaldırıldı. S.D’nin de test sonucu pozitif çıkınca aileden geriye kalan 4 kişi de dün ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürülerek karantinaya alındı. 

Bunun üzerine dün köy giriş ve çıkışlara kapatılarak karantinaya alındı. 

Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine balı Hanköy Mahallesi'nin ardından Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezrası, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. 

İstanbul'dan Van'ın İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'ne gelen bir vatandaşın rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalede koronavirüs tespit edilmesi üzerine, mahalle karantinaya alındı. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç ile Çatak ilçesinin Çemik e Tellikaya mezralarının tedbir amaçlı karantinaya alındığını söyledi.
 

Editör: Haber Merkezi