Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmeden sonra koronavirüs ile ilgili son bilgileri aktardı. Koronavirüs için çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Ercüment Ovalı dün yaptığı açıklamada virüs için etkili bir ilaç bulduklarını ve adının Dornaz Alfa olduğunu ifade etmişti. 

Ovalı, “1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Ercüment Ovalı'nın bu açıklamasına tepki gösterdi. Koca şu ifadeleri kullandı: 

 "Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir, sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz."

Türkiye'de ruhsatlı ilacın salgına faydalı olduğuna dair çalışmaların olduğunu ifade eden Bakan Koca, "Türkiye'de ruhsatlı ilacın Kovid-19'da faydalı olduğuna dair klinik çalışmaların başladığını biliyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi