Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyri ile ilgili olarak açıklama yapıyor.

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Sözlerimi özellikle şahsınız için söylediğimi kabul edin. Mukaddes Hanım teyze, beni karşılıklı konuşuyormuş gibi dinleyin. Sevgili genç arkadaşım Can, telefonda konuşuyormuş gibi beni dinle.

- Türkiye'deki toplam sağlık personeli sayısı 1 milyon 611 bin 635'tir. Yoğun bakım konusunda Avrupa'nın en şanslı ülkeyiz, ülkenizin sağlık altyapısına güvenin. 2423 hastamız iyileşerek taburcu edildi. Sağlık ordumuza güvenin.

- 'O kendine çok dikkat eden biri, koronavirüs ona bulaşmış olamaz' demeyin. Virüs her insana bulabilir. Bize ayrıcalık tanıyacak tek şey tedbirdir. Tedbirli olun.

- Artık nisan ayındayız. Güneşin, canlanan doğanın cazibesi sizi dışarı davet edecek. Sokakların çekiciliğine direnmek zorundayız. Hastalığı kontrol altına aldığımız anda, özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak.

- Vekillere seslenmek istiyorum, sağlık camiası olarak uzun yıllardır süregelen bir sorunumuz var. Hekimlerimizin diğer birçok personelimizin uğradığı şiddet pek çok kez haber oldu. Yasalar caydırıcılıktan uzak kaldı. Yüce Meclis, beklediğimiz adımı atmış durumda. Cezaların caydırıcı sertlikte olması baştan beri Cumhurbaşkanımızın da talebidir. Sağlık çalışanlarımızın önemli bir kısmının koronavirüs mücadele ettiği günlerde, şiddetin asla bağışlanması düşünülemez.

- Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1006'ya yükseldi. Koronavirüse yakalananların sayısı 47 bin 029'a yükseldi.

Editör: Haber Merkezi