Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs kaynaklı ölümleri devam ederken tüm dünya alarma geçmiş durumda. Tüm dünya vatandaşları koronavirüs karşı bir dizi önlemler almışken, uzmanlar sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulunuyor. 

"Türkiye'nin Temiz Kültürü"

Forbes’in seyahat yazarı Gretchen Kelly' de bir yazısında koronavirüse karşı ürk hamamı ve kolonyayı önerdi. Hamam kültürünü “Türkiye’nin Temiz Kültürü” başlıklı yazısında anlattı.

Yazıda “Türkiye’nin Osmanlı dönemine dayanan banyo kültürü; su, sabun, masaj ve buharın duyusal bir ritüeli. Seyahat etmenin yeni yollarını arayan Amerikalılar için sipariş edilen Türk sabunu, Türk havluları ve kolonya, koronavirüsten korunma sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Kolonya yeni bir rönesans dönemi yaşıyor

Ayrıca yazıda Türk kolonyasına da yer verildi. Kelly, koronavirüs salgınından sonra satın almanın oldukça zorlaştığı kolonyanın yeni bir rönesans dönemi yaşadığını söyledi.

“Yüksek alkol içerikli kolonya (limon versiyonunda yaklaşık yüzde 80 etanol var) dökmek bir Türk ritüeli. Kolonya, genellikle gül, kır çiçekleri, narenciye ve diğer popüler kokular gibi kokulara sahip yüksek alkol içeriğine sahip bir dezenfektan. Konuklara bir hoşgeldin ritüeli olarak kullanıldığı için koku çok baskın değil. Kolonyaya olan talep o kadar çarpıcı bir şekilde arttı ki, geleneksel üreticiler talepleri karşılamakta zorlanıyor ancak hala bulunabiliyor.”

Editör: Haber Merkezi