Koronavirüsle mücadele sürerken, illerin çoğunda vakalarda azalma görülürken, 9 ilde endişe verici oranda artma meydana geldi. 

Özellikle havaların ısınmasının bu illerdeki vatandaşların evde kalmalarını azalttığı, sosyal mesafeye uyulmamasının da vakaları artırdığı belirtildi.

İşte o iller:

BATMAN: Batman'da 3 Nisan tarihinde 9 olan vaka sayısı bu hafta 450'ye yükseldi. Batman Valisi Hulusi Şahin, radikal kararlar almak zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

UŞAK: Uşak'ta 2 Nisan'da vaka sayısı 38 olarak açıklamıştı. Bugün ise 441. Bu nedenle yeni önlemlerin gündeme gelebileceği ifade edildi.

RİZE: Koronavirüste endişe verici gelişmelerin görüldüğü illerin başında Rize de geliyor. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Cenaze ve taziyelerde, il dışından acıyı paylaşmak için gelen insanlarımız ile çok sayıda kontrolsüz temas yaşanmış, iftar yemeklerinde yakın eş, dost, akraba birlikte aynı ortamda kurallara uyulmaksızın bulunulmuştur” dedi.  Rize’de 4 Nisan’da 101 vaka vardı. Vakalar geçtiğimiz günlerde 58’e kadar inmişti. Şimdi ise vaka sayısının çok yükseldiği ifade edildi.

MARDİN: Mardin'de en fazla artış Nusaybin ilçesinde görüldü. 3 Nisan'da Mardin'de vaka sayısı 50 olarak belirlenmişti. Ancak şu anda sadece Nusaybin'de bu sayının geçildiği, 3 mahallede karantina uygulandığı bildirildi.

GAZİANTEP: 3 Nisan'da 49 vaka saptanan Gaziantep'te bugünkü sayının 750 olduğu belirtildi. 

DÜZCE: Ramazan ayıyla birlikte vakalarda artış yaşandı. 32 olan vaka sayısının 246'ya çıktığı ifade edildi.
 
KARS: Vaka sayısındaki artış Kars Valisi Türker Öksüz'ün alarm vermesine neden oldub Öksüz, “Maalesef sokaklarımızın dolu olduğunu ve vatandaşlarımızın sosyal mesafe kuralına riayet etmediklerini görüyoruz. Son 10 günde vaka sayılarımızda artış olduğunu özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

ADIYAMAN: Adıyaman'da vatandaşların rehavete kapılması ek önlemler alınmasına yol açtı. Valilikten yapılan açıklamada, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığı hatırlatıldı. 

ZONGULDAK: Zonguldak endişelendiren illerden biri. Zonguldak'ta da ek önlemlerin gündeme geldiği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi