ABD'nin dünyaca ünlü iki bankası Morgan Stanley ve JPMorgan'ın koronavirüs aşısı olmayan çalışanlarına ofis yasağı getirmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

Bankaların aşı olmayan personelin uzaktan çalışabileceğini belirttiği, aşı olan personelin ise ofiste maske takmadan çalışabileceğini bildirdiği ileri sürüldü.

Morgan Stanley İcra Kurulu Başkanı James Gorman, “New York’ta bir restorana gidebiliyorsanız ofise gelebilirsiniz ve sizi ofiste istiyoruz” derken çalışanların yüzde 90'ınnın aşılanmış olduğunu, bu karardan sonra oranın yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini söyledi.

JPMorgan'dan yapılan açıklamada da “Gelecekte, tüm çalışanların yasal gerekliliklere ve tıbbi veya dini düzenlemelere uygun bir corona aşı olmasını zorunlu kılabiliriz.” ifadeleri kullanıldı.

Karar, ABD'de tartışma yarattı. Ancak ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri CDC resmi sayfasında ise
“Federal hükümet, bireyler için aşı yapılmasını zorunlu kılmaz. Bazı sağlık çalışanları veya temel çalışanlar için, örneğin bir eyalet veya yerel yönetim, bir eyalet yasası veya başka bir yasa gereği işçilerin aşılanmasını talep edebilir veya zorunlu kılabilir.” açıklamasına yer verildi.

 

Editör: Haber Merkezi