Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam yaptığı açıklamada koronavirüsün en çok görüldüğü illeri açıklarken, Isparta'nın 6. sırada olduğunu belirtmişti.

Toplam nüfusu 433 bin olan Isparta'da 268 vaka görüldüğü bildirilmişti.

Bu açıklamadan sonra Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, sosyal medya hesabından peş peşe paylaşımlar yaptı. Özel şu ifadeleri kullandı:

- Sayın Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi ilimizde şu an 268 pozitif vaka vardır. Ancak bu vakaların 245'i misafir ettiğimiz umreden dönen vatandaşlarımızdır. Isparta KYK yurtları potansiyelimizden kaynaklanan umreden dönenlerin karantina merkezi olarak kullanılan bir şehirdir.

- Geriye kalan vakalarımız çeşitli sebeplerle yurt dışına çıkmış dönmüş vatandaşlarımızdır. Paniğe kapılmadan devletimizin uyarılarını dikkate alarak kurallara uyalım. Bir süre daha evde kalalım.Ülkemiz ve Ispartamız bu virüsü baş edecek güce ve sağlık altyapısına sahiptir.

- Isparta Şehir Hastanemiz başta olmak üzere tüm devlet hastanelerimiz, tıp fakültemiz, özel hastanelerimiz, aile hekimlerimiz ve buralarda görev yapan sağlık çalışanlarımız bizler için canları pahasına görev yapmaktadırlar. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.

Ancak Özel'in daha sonra bu paylaşımını sildiği görüldü.

Isparta'da 16 Mart tarihinde uçakla getirilen 686 umre ziyaretçisi 30 Mart tarihine kadar öğrenci yurdunda karantina altında tutulmuştu.