Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı, şehirlerdeki hareketliliği 24 saat esasına göre yakından izliyor. Özellikle Türkiye'nin kalabalık 30 şehrinden cadde, sokak ve meydan görüntüleri alınarak analiz ediliyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, koronavirüs önlemleri kapsamında tavsiye ve raporlar hazırlıyor. Ve böylelikle önlem amaçlı tedbirler hayata geçiriliyor. Yapılan incelemeler doğrultusunda hafta sonları piknik, mangal, sahil gibi alanların yasaklanmasının ardından büyükşehirlerde hayatın yüzde 95 durduğu gözlemlendi. Ancak hafta başıyla hareketlilik tekrar başladı.

İçişleri Bakanlığı 30 büyükşehiri uyardı

Bilim Kurulu'nun nisan ayının ilk haftasının önemli olduğunu bildirmesinin ardından, İçişleri Bakanlığı 30 büyükşehiri uyardı. Risk durumuna göre sokak, cadde, mahalle, semt veya ilçenin tamamında karantina uygulanması istendi. Toplanacak olan pandemi ve il idare kurulları, gerekli olması durumunda büyükşehirlerde bölgesel karantina uygulamasına geçecek.

Sokağa çıkma yasağı da değerlendiriliyor

Salgının en fazla görüldüğü İstanbul’da da karantina uygulaması gündemde. Salgının seyrine göre İstanbul’da acil ve zorunlu durumların dışında tüm giriş çıkışların kapatılarak, sokağa çıkma yasağının uygulanması da değerlendiriliyor.