Koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerine dönemeyen, aralarında Cezayirliler'in yanı sıra Tunus ve Ürdün vatandaşlarının da bulunduğu 1700 kişi 26 Mart tarihinde otobüslerle Karabük'e getirilerek bir öğrenci yurduna yerleştirilmişlerdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentte koronavirüs sayısının her geçen arttığını belirterek duruma isyan etti.

Vergili şu açıklamayı yaptı:

- Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde testleri pozitif çıkan 30’a yakın vaka var. 100’e yakın insanımız gözlem altında tutulmakta ve test sonuçlarını beklemekte. Pozitif vakaların yarısı ise Cezayir vatandaşı.

- Şimdi buradan şunu soruyorum; bir akşamda bin 700 Cezayir vatandaşının şehirde konaklamasının altyapısını hazırlayanlar, yarın vicdani olarak bu durumdan rahatsız olmayacak mı?

- Çünkü biz biliyoruz ki, Cezayir vatandaşları içerisinde testleri pozitif olanlar bir hayli fazla ve bu insanların virüsü bulaştırdığı Karabük vatandaşları da mevcut.

- Peki, bu insanların gelişlerine seyirci kalan milletvekilleri ve şehrin idari makamları ileride bundan hiç rahatsız olmayacak mı? Hiçbir vicdan azabı çekmeyecek mi?” 

- Cezayirlilere hizmet eden personel varsa, aileleriyle birlikte hızlı bir şekilde gözlem altına alınması, bu virüsün Karabük’e daha fazla yayılmasının engellenmesi gerekiyor.

- Biz bu servislerde çalışan arkadaşlarımızın kimler olduğunu bilmiyoruz. Bu arkadaşlarımızın bile bile tehlike altına atılmıştır.

- Tahmin ediyorum ki; ileride çıkabilecek tüm olumsuz sonuçların sorumluluğunu bu kararları alan makamlar karşılayacaktır.

Editör: Haber Merkezi