Türkiye, yurt dışında 59 ülkede bulunan 25 bin vatandaşın ülkeye getirilmesi için düğmeye bastı.

Vatandaşların bir kısmı da Irak'tan yola çıktı. Irak'taki bir alışveriş merkezi inşaatında çalışan, bir aydır şantiyede mahsur kalan 63 işçi de yola çıktı. Ancak gelen fotoğraf korku yarattı. Çünkü tıklım tıklım dolu otobüsteki vatandaşlarımızda ne maske var, ne de aralarında sosyal mesafe...

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk, "Bu bizim ve bakanlığın olmamasını şiddetle tavsiye ettiğimiz bir fotoğraf. Burada ne sosyal mesafe var, ne maske var bu bildiğiniz işçi taburu…Devlet bunu yaparsa, vatandaştan “Evde kal, sokakta birbirine yanaşma, maske tak” demesinin anlamı kalmaz. Karantinaya girecek olmalarının önemi yok. Karantina insanları girdiği an arındıran bir şey değil ki… Daha önceki durumlarını bilmiyorum ama bu yolculukta enfekte olurlar" ifadelerini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Derman ise "Söylenenlere yöneticiler dikkat etmezse bu enfeksiyonla baş edemeyiz.  Politika söz söyleme sanatı ama pozitif bilim hatayı affetmez bedelini ağır şekilde insanlar öder.  Siz, bana bir şey olmaz diye düşünebilirsiniz ama hiçbir belirti göstermeden de en sevdiğinizin hasta olup ölmesine neden olabilirsiniz" dedi.