Dünyanın en büyük sigara üreticisi British American Tobacco, bu kez koronavirüs aşısı için kolları sıvadı ve açıklama yaptı.

Şirket tütün bitkisinde biyo-teknoloji kullanarak Covid-19 aşısı geliştirme çalışmalarına başladığını açıklarken, "Geleneksel aşı üretiminden daha hızlı ve güvenli aşı üretme potansiyeline sahip çalışma başarılı olursa Haziran itibarıyla haftada 1-3 milyon doz aşı üretilebilecek” ifadesi kullanıldı.

BAT Bilimsel Araştırma Direktörü Dr. David O’Reilly şu açıklamayı yaptı:

- Aşı geliştirme zorlu ve karmaşık bir iş ancak tütün bitkisi teknoloji platformumuz sayesinde önemli bir ilerleme sağlıyoruz. COVID-19’a karşı sürdürülen mücadeleye destek olmak için tüm ülkelerle ve paydaşlarla çalışmaya hazırız.

- Birleşmiş Milletler´in küresel sorunlarla mücadelede bütünsel yaklaşımını biz de destekliyoruz. İştirakimiz KBP bir süredir tütünün alternatif kullanımlarını araştırıyor.

- Bu alternatif kullanımlardan birisi de bitki bazlı aşıların geliştirilmesi. Bu teknolojiden faydalanarak COVID-19’un yayılımını durdurmak için katkıda bulunmaya kararlıyız.

Editör: Haber Merkezi