Koronavirüs testi özel hastanelerde kaç liraya yapılıyor?

Koronavirüs fırtınasının estiği bugünlerde en büyük tartışmalardan birisi de bu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Acı gerçekler" başlıklı yazısında yerine, hastanesine göre bu fiyatların değiştiğini ileri sürdü.

"Hatta Bakan Koca'nın sahibi olduğu hastanelerde dahi semtine göre farklı fiyat alınıyor. Medipol Hastanelerinde bile 150 TL ile 350 TL arasında fiyatlar var" diye yazan Altaylı, "Özellikle yurt dışına gidecek olanlar, gidecekleri ülke test isteği için mecburen özel hastanelere gidiyorlar ve pahalı test yaptırıyorlar. Çünkü belirtisiz olarak gidenlere devlet hastaneleri test yapmıyor. Özeller ise Bakan'ın zannettiğinden pahalı yapıyor. Bakan Koca’nın haklı olduğu nokta şu, eğer belirtili olarak başvuru yapıyorsanız fiyatlar düşüyor" ifadelerini kullandı.

Kendi deneyimine dayanarak söylediğini vurgulayan Altaylı, "Test yapılan alanlarda ister özel olsun ister devlet büyük sorun var. Belirtili ile belirtisiz, hasta ile sağlam aynı alanlarda toplanıyor ve bazen saatlerce birlikte bekliyor" iddiasında bulundu.

Altaylı yazısına şöyle devam etti:

Tabii devlet hastanelerinde durum daha vahim, kalabalık çok daha büyük.

Bu test alanlarına sağlam olarak girip, hasta olarak çıkma riskiniz çok yüksek.

Burada test yaptırıp, sonucu bir gün sonra alacağı evine dönmek zorunda olan belirtili hastaların toplu taşıma kullanarak dönmeleri ise baş edilmesi zor bir sorun.

Türkiye gibi imkanları kısıtlı bir ülkenin bu sorunları yaşamasını garipsemiyorum, çünkü imkanları çok daha fazla bazı ülkelerde de aynı sorunlar yaşanıyor.

Benim tek kızdığım neden 2 haftalığına da olsa tam bir kapanmaya gidip, bu işi daha kısa sürede çözmek için adım atmadığımız.

Editör: Haber Merkezi