Koronavirüs, Zonguldak'ı da etkilemeye devam ediyor. 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Alan şunları söyledi:

- Ney yazık ki rakamlar hızlı akıyor Zonguldak'ta şu dakika itibarıyla 100'ün üzerinde pozitif vakamız, ne yazık ki 5 tane can kaybımız var. 

- Bir tane Kovid-19 ile enfekte olmuş vatandaşımız, farkında olmadan, istemeden sosyal temas mesafesine uymadığı için en başta yakınları, akrabaları, ailesi olmak üzere onlarca insanımızı enfekte ederek ne yazık ki salgını daha da sıkıntılı hale getirdi.

- Bir video çekmemek için çok direndim ama ne yazık ki Cumartesi ve Pazar günkü güzel tablodan sonra bugün hafta başı olması sebebiyle caddeyi gezdiğimiz zaman ne yazık ki özellikle merkez ilçede günlerdir ulusal basın, yerel basında yer alan uyarılara rağmen vatandaşlarımızın bu kurallara uymadığını üzülerek gördük.

- Ben sizlerden bir evladınız olarak, bir arkadaşınız olarak bir hekim olarak bir belediye başkanı olarak artık rica etmiyorum. Uyarıyorum lütfen çok acil olmadığı sürece evinizden dışarı çıkmayınız.

-  Eğer biz tedbirler noktasında önlem almazsak, uyarılar noktasında bu vurdumduymazlığa devam edersek sonumuzun pek iyi olmadığını açık ve net görebiliyoruz.

- Bu dakikadan sonra Valimizin bilgisi ve inisiyatifi dahilinde hem yaya ve hem de araç trafiği yoğun sıkı tedbirleri artırıyoruz.

- Lütfen şu 15 günlük süreçte bizlere destek olun. Devlet her çalışanı ve her hücresiyle vatandaşlar için 7/24 gayret gösteriyor. Sizlerden tekbir beklentimiz var. Lütfen evde kalın, evden çıkmayın. Kendinizi, kentimizi seviyorsanız. Artık bu uyarılara dikkat edin.

- Bu vurdumduymazlığa son verelim. Çünkü Zonguldak'ta hem yaş grubu itibariyle hem maden şehri olması sebebiyle hem de bu vurdumduymazlık olması sebebiyle sayıların ve can kayıplarının artışından çok büyük endişe ediyoruz. Lütfen evinizde kalın.

Editör: Haber Merkezi