Koronavirüs salgınına ve "Evde kal" çağrılarına rağmen inşaat sektörü çalışmaya devam ediyordu.

Bu inşaatlardan biri de 5 bin kişinin çalıştığı Akkuyu Nükleer Santrali.

Sonunda korkulan oldu.

Mersin'in Gülnar ilçesinde 5 binin üzerinde kişinin çalıştığı Akkuyu Nükleer AŞ'nin taşeron şirketinde çalışan bir personelin koronavirüs teşhisi ile karantina altına alındığı, temas ettiği kişilerin de tespit edilerek izole edildiği ifade edildi. 

Şirkette yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

-  Projemizin gerçekleştirilmesi kapsamında Akkuyu Nükleer AŞ ve bütün alt yüklenici şirketler tarafından çalışanların sağlığının korunması ile projenin kesintisiz olarak devam ettirilmesi için gerekli olan tüm önlemler harfiyen uygulanmaktadır.

- Bugün taşeron şirketimize bağlı bir çalışanımızın test sonuçlarının pozitif olduğu tespit edilmiş olup, sözü geçen çalışan şu an itibarı ile izole edilerek karantina altına alınmıştır. Bahse konu çalışan ile temas etmiş kişiler tespit edilmiştir.

- Hepsi aynı şekilde izole edilmiş bulunmaktadır. Durum ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve mülki idare amirlikleri haberdar edilmiştir, onlar ile sürekli iletişim içerisinde bulunmaktayız.

- Akkuyu Nükleer AŞ, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kamu kurumlarının talimatlarına ve tavsiyelerine uymakta olup, Türkiye'de enfeksiyonun yayılmasını önlemeye yönelik karantina dahil olmak üzere daha sıkı önlemlerin alınması halinde onları da uygulamaya hazırdır.

- İnşaat sahasındaki koşullar ve çalışanlarımızın sağlık durumu konusunda düzenli olarak güncel bilgi almaya ve kamuoyu ile doğru bilgi paylaşmaya devam edeceğiz. Bu süreçte herkese sağlıklar diler ve epidemik durumun en kısa zamanda iyileştirilmesini temenni ederiz.

- Akkuyu Nükleer AŞ olarak devletin başlatmış olduğu 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyası dahilinde sadece çalışanlarımızın aile mensuplarına değil, aynı zamanda Mersinlilere ve Türkiye'nin bütün vatandaşlarına elimizi olabildiğince uzatmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.

Mersin Nükleer Platform Başkanı Aycan Özkan ise tüm dünyayı saran koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik tedbirlerin alınmasına rağmen, Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nde yapımın hız kesmeden devam etmesine tepki göstererek, “İnşaatı derhal durdurun” çağrısında bulunmuştu.