Profesör Doktor Ercüment Ovalı, ekibiyle birlikte 1 aydır yaptığı çalışmalardan sonra Dornaz Alfa isimli ilacın koronavirüs tedavisinde kullanılabileceğini açıklamıştı.

Ancak bu açıklama bilim dünyasında tartışma yaratınca Ovalı bugün bir açıklama daha yaptı.

Ovalı, şu ifadeleri kullandı:

- Dornaz Alfa ve Covid19 tweetime yönelik açıklamamdır:

- 16.04.2020 tarihinde gece yarısı attığım tweet mesajımın yanlış anlaşılması beni fazlasıyla üzmüştür. Kullandığım ifadeden bir ilaç-molekül bulduğumuz manası çıkartılmıştır, bu doğru değildir.

- Biz ilacın firma ve marka ismi vermemek için farmakolojik ismini kullandık. Amacımız molekülü biz bulduk demek değildi. Bizim acilen test edilmesini istediğimiz ve öngördüğümüz şey, bu ilacın Covid-19 hastalığı tedavi sürecinde yararlı olabileceği idi.

- Özetle biz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Covid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir.

- Bu ilacın Covid-19 tedavisinde kullanımı ile ilgili klinik araştırma gerçekleştirme talebimiz TUSEB' e iletilmiştir. Bu noktada bizce önemli olan tartışmaların bir kenara bırakılıp acilen bu ve benzeri çalışmaların gerçekleştirilmesidir.
Saygılarımla.

Editör: Haber Merkezi