Dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgını etkisini artırırken, ünlü kalp cerrahı Profesör Doktor Bingür Sönmez, korkutucu uyarılarda bulundu.

Sönmez, zamanında gereken önlemlerin alınmadığından yakınırken, "Büyük bir felakete gidiyoruz" dedi.

Normalde kırsal yerlerde, köylerde hastalığın bu denli olmaması gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Ama biz umreden dönenleri kontrol etmedik. Oralara gittiler ve hastalığı yaydılar" ifadelerini kullandı.

Bingür Sönmez kimdir? Prof. Dr. Bingür Sönmez biyografisi

Diyanet İşleri Başkanı'nın Beştepe'de cuma namazı kıldırmasının da yanlış olduğunu belirten Sönmez, "Tamam namaz kılanların mesafesi açıktı ama sonra çıkarken birbirlerine sürtündüler. Böyle olmaz" diye konuştu.

Habertürk Tv'de programa katılan Sönmez, "Sayın Diyanet İşleri Başkanı'ndan rica ediyorum. Her gün camilerden anons ettirsin; camiye gelmeyin, toplu halde durmayın desin. Bunun 15 Temmuz'da nasıl etkili olduğunu biliyoruz. Özel hastanelere artık hasta kabul edilmiyor. Korona yoğun bakımı oldu hepsi. Sıkıntı gittikçe büyüyor. Genç hemşireler, doktorların morali bozuk. Ailelerinden ayrılma çağrıları yapılıyor. Bir katta 10 hasta var. Hepsini ziyaret etmek zorunda. Korumalı kıyafetlerini her zaman değiştirmek zorunda. Bu savaştan çıkan genç kardeşlerimize madalya verilmesini, hayatını kaybedenlerin şehit ilan edilmelerini ve ailelerinin bakımının garanti edilmesini rica ediyorum. Şu anda küçük özel hastaneler tıkandı. Malzemeleri yerine koyamıyorlar" ifadelerini kullandı.