Bir twitter kullanıcısının yaptığı paylaşımda Rusya’da insanların karantinada kalmasını sağlamak için sokağa 800 aslan bıraktığı iddia edildi

Pakistanlı Twitter kullanıcısı Nasir Chinioti’nin paylaştığı iki fotoğrafla, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yurttaşların koronavirüs nedeniyle karantinada kalmasını sağlamak için 800 aslan ve kaplanı sokaklara saldığını iddia etti. Chinioti, Rusya’da yurttaşların hareketlerini sınırlandırmak için böyle bir önlemin alındığını öne sürdü. 

Alt News'un haberine göre, Twitter kullanıcısı, Rusya’da Putin’in aldığı “sıkı tedbirleri” takdir ederek, bu hamlenin “insanları evde kalmaya iteceğini” öne sürdü. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği koronavirüs salgını dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, sokaklarda dolaşan aslan fotoğrafı aynı iddiayla bir başka Twitter kullanıcısı tarafından daha paylaşıldı. Hamra TV isimli Facebook sayfası fotoğrafı paylaşarak, “Devlet Başkanı Putin, insanları evde kalmaya zorlamak için ülke genelinde 800 aslan ve kaplanı sokağa saldı” ifadelelerin kullandı. 

Facebook’taki gönderi yaklaşık bin 200 kez paylaşılırken, Twitter’daki gönderi 34 binden fazla kez retweet’lendi. 

Amshold Group şirketinin CEO’su Lord Sugar da, “Şaka yapıyor olmalısınız” diyerek fotoğrafı paylaştı. Sugar’ın paylaştığı haber kanalından alınmış olduğu varsayılan ekran görüntüsünde, “Rusya, salgın sırasında insanların evlerinde kalmasını sağlamak için 500’den fazla aslanı sokağa bıraktı” ifadeleri yer alıyor. 

Görsel şu ana kadar 5 bin 500’den fazla kez retweet’lendi. Pek çok farklı Twitter ve Facebook kullanıcısı da aynı iddiayla görseli paylaştı. 

Fakat Alt News’un haberinde görselin Nisan 2016’ya ait olduğu belirtildi. Fotoğrafın Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde çekildiği ve koronavirüs salgınıyla ilgisi olmadığı aktarıldı. 
 

Kaynak: Independent Turkish