Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İtalya’nın dönem başkanlığında düzenlenen G20 Sağlık Bakanları toplantısına çevrimiçi katılarak, açıklamalarda bulundu.

Koca, şu ifadeleri kullandı:

- Covid-19 pandemisi dünya çapında insan sağlığı üzerinde yıkıcı bir etki oluşturmaya devam etmekte maalesef ciddi ölüm oranlarına neden olmaktadır.

- Sağlıkla ilgili sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin öne çıkan hedefi olarak Evsensel Sağlık Kapsayıcılığının başarılmasını içeren yenilenmiş uzun vadeli bir vizyonu benimseme ihtiyacımız bulunmaktadır.

- Çünkü pandemi sağlık hizmetlerine erişimdeki adaletsizliği açıkça büyük bir sorun olarak ortaya koymuş, sağlık sistemlerinin inşasında eşitlik temelli ve insan merkezli yaklaşımları benimsemeyi kaçınılmaz bir şekilde gerekli kılmıştır.

- Kolaylaştırıcı bir çözüm önerisi olarak Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri kapsamında kronik hastalıkların yönetiminin güçlendirilmesine daha fazla yönelmek gerekimektedir. 

- İnsan merkezli, değer temelli, hasta güvenliği ve kaliteye dayalı bir sağlık sisteminin inşa edilmesi tüm toplumlar için haktır. Bu yolda G20 ülkelerine önemli sorumluluklar düşüyor.
 

Editör: Haber Merkezi