Fransa’da yapılan yeni bir araştırma, nikotinin Covıd-19’un vücuda yapışmasını engellediğini ve sigara içenlerin virüse karşı daha iyi korunduğuna işaret ederken, bazı araştırmacılar ise sigara içenlerin COVID-19 sürecini zor ve uzun sürede geçirdiğini belirtiyor.

Çin Tıp Dergisi’nde yayımlanan bir araştırmada ise, sigara içenlerin Covıd-19 sürecini zor ve uzun sürede geçirdiğini belirtirken, ölüm riskinin de arttığını gösteriyor.

Ulaştıkları sonuçların Çin’de yapılan araştırmaya uymadığını belirten Fransız araştırmacılar, kayıt altına aldıkları Covıd-19 hastaları arasında sigara içen oranının oldukça düşük olduğunu belirtiyorlar.

'Virüsün yerleşmesini önlüyor'

Fransa’da yapılan araştırma, nikotinin Covıd-19’a karşı koruma sağladığını varsayıyor. College de France’da öğretim üyeliği yapan Changeux, bu hipotezi “Nikotin, Covıd-19 tarafından kullanılan hücre reseptörlerine yapışarak oraya virüsün yerleşmesini önlüyor” diyerek açıklıyor.

Araştırmada, nikotin sayesinde hücrelerin içine Covıd-19’un girmesinin engellendiği ve canlılarda yayılmasının önlendiği sonucuna varılıyor. Bu hipotez, Paris’teki La Pitie-Salpetriere Hastanesi’nde şu anda araştırılıyor.

Editör: Haber Merkezi