Havaların ısınmasıyla bazı vatandaşlar sivri sinek ve kara sineklerden yeni tip koronavirüs bulaşıp bulaşmayacağı tartışması da başladı.

Evlerin camlarına sinek teli taktıranların sayısında patlama yaşanıyor. Bazı vatandaşar ise sineklerden koronavirüs bulaşmasını engellemek için yeni çareler arıyor.

Özellikle sosyal medyada sıtma ilacının koronavirüs tedavisinde kullanılıyor olmasına işaret ederek bunun virüsün sineklerden geçebildiğinin işareti olarak gösteriyor.

İhtimal verilmiyor

İstanbul Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, koronavirüsün sineklerden bulaşacağı iddiasına ihtimal vermiyor.

“Virüs canlı bedenlerde bulunuyor. Koronavirüs, bir sineğin bedenine girip o yapının içinde canlılığını koruyamıyor. Diyelim ki virüs sinek türlerinde tutunuyor" diyen Eraksoy şöyle devam etti:

"Hastalık kanla geçmiyor. Virüsün tutunduğu yer solunum sistemi. Zaten virüsün kana geçmesi halinde, hasta yoğun bakımda çok ağır tabloya bürünürken, yaşam savaşı vermeye başlıyor. Bir sineğin, hasta bir kişinin kanını emdikten sonra bir başka kişiyi emmesi sırasında bulaşma riski de söz konusu değil.”

Editör: Haber Merkezi