Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs rakamlarının gerçeği yansıtmadığı son zamanlarda daha çok dile getirilirken, bir itiraz da Ankara'dan geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazetecilerin sorularını yanıtlarken çarpıcı ifadeler kullandı.

Yavaş'ın sözlerinden öne çıkan bölümler şöyle:

-  Biz sokakta konteynerler kurup insanların ateşini ölçmek istedik. Bize izin verilmedi. Sonra yollarda polisler ateş ölçmeye başladı.

- Biz bunu kendi aramızda değerlendirdiğimizde, ‘birileri bizimle toplum önünde tartışma yaşamak istiyor' diye değerlendirdik. Kovid-19 üzerinde bir çatışma çıkarmak istiyorlar. Biz bunun dışında kalalım.

- Açıklanan rakamlar gerçekten uzak.  Ankara'da toplam 563 kişi öldü. Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulsun. Adana, İstanbul, İzmir, Ankara belediye başkanlarından bir günlük rakamları istesinler. Sonra açıklanan rakamlara baksınlar.

-  Rakamları az açıklamanın kime ne faydası var. Bence tam tersi olmalı. 30 vefat varsa 100 demeli. Yoksa vatandaşlarımız ne düğünden, ne sünnetten vazgeçer.

- Biraz ikna ile biraz korkutarak, biraz zorlamayla bu tedbirlere ağırlık vermek zorundayız yoksa gerçekten altından kalkamayacağız.
 

Editör: Haber Merkezi