Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük koronavirüs verilerini açıklamış, hem vaka, hem de vefat sayısında rekor denebilecek rakamlar ortaya çıkmıştı.

Dün akşamki açıklamaya göre;

- Türkiye'de son 24 saatte 457 bin 885 Kovid-19 testi yapıldı.

- 110 bin 682 kişinin testi pozitif çıktı.

- 217 kişi yaşamını yitirdi. 

Vaka ve vefat sayıları yükselirken, ünlü profesör Osman Müftüoğlu'ndan önemli uyarılar geldi. Müftüoğlu, Hürriyet'teki yazısında şu ifadeleri kullandı:

Vaka sayılarındaki artış ürkütücü boyutlarda. Ve eğer böyle giderse -üzülerek belirteyim- Omikron varyantı nedeniyle hayatını kaybeden insanlarımızın sayısı daha da artacak.

Nedeni şu: Özellikle yaşlılar, çoklu organ yetmezliği olanlar, ağır kronik hastalıklarla yaşamlarını sürdürmekte zaten zorlananlar, bu hafif etkili varyantla bile hastalandıklarında ciddi akciğer sorunlarıyla karşılaşabiliyorlar. Neticede de hastaneye yatmak bir yana yoğun bakımlarda yaşam savaşı vermek zorunda kalıyor hatta bazen hayatlarını da kaybediyorlar. Son günlerde vaka sayılarındaki artışla birlikte ölüm rakamlarında kaydedilen hissedilir yükselmede bu olumsuzluğun önemli etkisi var. 

Kısacası bilelim ki salgın henüz bitmedi. Ve unutmayalım ki hepimiz giderek daralan bir “OMİKRON ÇEMBERİ” ile karşı karşıyayız. İşte bu nedenle SALGINLA MÜCADELEYİ CİDDİYETLE SÜRDÜRMEYE devam etmek, hatırlatma dozu aşılarımızı ihmal etmemek ve korunma önlemlerini ciddiyetle uygulamak mecburiyetindeyiz.

Editör: Haber Merkezi