Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Temmuz 2021 (bugün) tarihinden itibaren 50 yaş üstü insanlar ve sağlık çalışanlarının koronavirüs aşısında (Biontech, Sinovac) 3. doz aşı için randevu alabileceklerini söyledi. Bugün sabah saatlerinde birçok vatandaş üçüncü doz aşı için randevu alırken, Prof. Dr. Derya Unutmaz, Twitter'da resmi hesabında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Unutmaz üçüncü doz aşı için “Sonunda! Çok iyi bir haber! Daha önce birçok kez paylaştığım gibi Sinovac olanlara kesin 3. Doz Biontech tavsiye ederim – delta varyanta karşı da çok önemli bir önlem olacak.” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Unutmaz bu soruya şu şekilde cevap verdi: "2 doz Biontech aşısı olanların ise 3. Doz olmasına hiç gerek yoktur. Bu aşıların israfı olur. Yani 3. Doz sadece Sinovac olanlar için olmalıdır."

Kafa karışıklığı oluşmamasını isteyen Prof. DR. Unutmaz, "3. doz sadece SİNOVAC olanlar için yapılmalı. Neden? Çünkü bu aşının oluşturduğu antikor yetersiz kalıyor, ama 2 doz Biontech çok iyi bağışıklık oluşturuyor & varyantlara karşı da etkili" ifadelerini kullandı.