Türkiye'de günlük koronavirüs vaka sayıları halen 15 binlerde seyrediyor. Salgınla mücadele için alınan tedbirler illere göre farklılık gösteriyor. Tedbirlerin illere göre alınması kararının ardından gözler her hafta açıklanan ve 100 binde görülen vaka sayılarına çevrildi. Bu sayılardan yola çıkarak 4 ayrı renk belirlendi ve Türkiye haritası kırmızı, turuncu, sarı ve mavi renklere boyandı. Kırmızı en yüksek riski, mavi de en düşük riski ifade etti.

MEVCUT UYGULAMALARA DEVAM EDİLECEK

Sağlık Bakanlığı'nın 20-26 Şubat tarihlerini kapsayan rakamları baz alarak oluşturduğu risk haritasına göre tedbirler belirlendi. İki haftada bir güncelleneceği açıklanan bu harita için bu hafta beklendi. Ancak son Kabine toplantısında 81 ilde mevcut uygulamanın devamına karar verildi.

"YÜKSEK RİSKLİ BİR HARİTA KENDİNİ GÖSTERİYOR"

haberTürk'ün haberine göreson açıklanan tabloda risk haritasının yeni hali yüksek riskli bir şekilde kendini gösteriyor.

Marmara'nın neredeyse tamamı kırmızı olan haritada yine Karadeniz kıyıları Kastamonu'dan Artvin'e kadar yüksek riskli çıktı. Haritanın batısındaki tek mavi il Uşak da sarıya döndü. Doğu ve Güneydoğu'daki mavi iller de kaygı verici şekilde azaldı. İlk haritada neredeyse tamamı mavi olan bu bölgeden sadece Siirt, Şırnak ve Hakkari mavi çıktı.

İSTANBUL YİNE KIRMIZI

Vaka sayıları Türkiye genelinde olduğu gibi üç büyükşehirde de yükseldi. Geçen haftaki verilere göre (111,57) kırmızıya dönen İstanbul, bu hafta da vahim yükselişini (178,25) sürdürdü. Turuncu kategorideki Ankara ve İzmir'de de İstanbul kadar olmasa da artış var.

RENK DEĞİŞTİREN İLLER

Haritada 16 ilin rengi değişti. Siirt sarıdan maviye dönerken, sadece 4 il önceki haftaya göre daha iyi bir konuma geldi.

Editör: Haber Merkezi