Kart kullanıcıları için sevindiren bir haber geldi. Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin artırılacağı belirtildi. Covid-19'un ardından hijyenin öneminin artmasıyla beraber, temassız ödeme yöntemleri daha sık tercih edilmeye başlandı. Buna bağlı olarak, banka ve kredi kartları için temassız işlem limitlerinin yükseltileceği açıklandı.

TEMASSIZ KART İŞLEM LİMİTİ ARTACAK

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren temassız kart işlem limiti 1.500 TL'ye çıkarılacak. Bu değişiklik, vatandaşların günlük alışverişlerini daha rahat ve hızlı bir şekilde yapmalarını sağlayacak.

Özgür Demirtaş yatırım tavsiyesi verdi: 'Kaybetmezsiniz" diyerek uyardı Özgür Demirtaş yatırım tavsiyesi verdi: 'Kaybetmezsiniz" diyerek uyardı

2020 yılında salgının etkisiyle temassız ödeme yöntemleri büyük önem kazandı. Artan hijyen gereksinimi nedeniyle insanlar daha güvenli ödeme seçeneklerine yöneldi. Bu kapsamda, temassız işlemlerde limit artırılarak vatandaşların daha yüksek tutarlarda alışveriş yapmaları mümkün olacak.

ÖDEME İŞLEMLERİ DAHA KOLAY HALE GELECEK

BDDK'nın kararıyla kredi kartı kullanıcıları artık daha yüksek tutarlarda temassız işlem yapabilecekler. Bu özellikle günlük alışverişlerde ve market harcamalarında daha pratik olacak. Temassız ödemelerin yaygınlaşmasıyla, ödeme işlemleri daha hızlı ve kolay hale gelecek.

Editör: İrem Nur Kaya