Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Hüseyin İpek, Halkalı Zeynebiyede ki etkinliğe Kızılay Küçükçekmece Yönetimi ve Kızılay gönüllüleri ile birlikte katıldı .

Başkan İpek, Hz.Hüseyin anma tören alanında  gönüllerimiz fedakarca çalışmakta Vatandaşlarımızın kan bağışına yoğun ilgileri kızılayımızı memnun etmektedir dedi. 

 Hz. Hüseyinin  kanı insanlığa dün de bugün de "CAN" olmakta. Ülkemizde yapılan EN büyük AŞURA merasimi Küçükçekmece  İlçesi Halkalı Caferi (Azeri) Zeynebiye toplumundadır ifaelerini kullandı.
Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Hüseyin İpek ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün çağrısıyla başlatılan "Kan akıtmak yerine, kan ver hayat kurtar" kampanyası ve Evrensel Aşura Matem Merasimi ile en çok kan bağışı yapan organizasyon niteliğini taşıması nedeniyle Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e göndermiş olduğu teşekkür plaketi Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Hüseyin İpek tarafından takdim edildi.

Başka Hüseyin İPEK'in konuşması tören alanındaki vatandaşlar tarafından taktirle karşılandı. Başta Özgündüze, Caferi-Zeynebiye Derneği ve Vatandaşlar kızılaya ve başkana sevgi ve teveccüh  gözterdiler, bu ilgiden dolayı Kızılay Başkan ve Dernek Başkanı halka teşekkür etti. 

Halkalı Caferi (Azeri) Zeynebiye toplumu kızılaya yaklaşık olarak 20 yıldır toplu olarak KAN BAĞIŞI yapmaktadır ve Türkiye de yapılan organizasyonlarda en çok bağış burada toplanmaktadır. Kan bağışına  Fevkalede yoğun olarak paylaşım yapılmakta ve her akşam törenlerde Kızılaya kan bağışı yapılması noktasında teşvikler yapılmaktadır.


KAN BAĞIŞI çalışmalarına katılan Kızılay Küçükçekmece Şube Yönetimi ve Kızılay gönüllüleri yaptıkları duyarlı ve anlamlı etkinlikle halkın yoğun ilğisiyle karşılaştı.  

Editör: Haber Merkezi