İbn. Mesud ra Peygamber Efendimizin şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:

''Kim yemin ederek müslüman bir kişinin malını  haksız yere gasp ederse gazabına uğramış olarak Allah'a kavuşur.

İbn. Mesud şöyle dedi; Sonra sav delil olarak bize Yüce Allah'ın kitabından şu ayeti okudu: Şüphesiz Allah'a verdikleri sözlerine ve yeminlerine karşılık satın alanlar var ya, işte onlar için ahirette bir nasibi yoktur.   

Allah kıyamet günü onlarla konuşmayacak onlara bakmayacak ve onları temize çıkarmayacaktır. Onlar için çok acıklı bir azap vardır.''(Ali İmran;77)

(Buhari ve Müslim).

Ebu Ümame İyas İbn. Salebe Resulullah'ın şöyle dediğini rivayet ediyor: ''Kim yemin ederek müslüman bir kişinin hakkını gasp ederse şüphesiz Allah ona cehennemi vacip, cenneti de haram kılar. Bir adam; Ey Allah'ın Resulü basit bir şey olsada yine öyle mi? buyurdu:

Velev ki misvak ağacından bir dal parçası olsun''. (Müslim)

Hz. Aişe validemiz Resulullah sav in şöyle dediğini rivayet ediyor:

'' Allah sizi yeminlerinizden  lav den dil sürçmesinden dolayı sorumlu tutmaz...ayeti bir adamın ''Vallahi hayır, vallahi evet, diye söylediği yemininden dolayı indirilmiştir''.

'' Yemin, malın satılmasını artırır, ama kazancın bereketini yok eder''. (Buhari)

Hz. Cabir ra Efendimizin şöyle dediğini rivayet etmiştir: '' Allah rızası adına sadece cennet istenebilir''. (Ebu Davud)

Ebu Hureyre şöyle buyurmuştur:

''Kim bir şeye yemin eder de sonra ondan daha hayırlısını görürse, yeminden dolayı keffaret versin ve o hayırlı olan şeyi yapsın''. (Müslim)