Türkçe sözlü pop müziğin mimarı 93 yaşındaki Bozkurt İlham Gencer, bu kulvarın tarihini başlatan sanatçı hâlâ sahnede, orada nefes alıyor. Müziği öylesine seviyor ki, parmaklarını kanatana kadar piyano çalıyor. Neredeyse bir asırdır dünya sahnesinde. Kendi tespitine göre, "Dünyada bu yaşta piyano çalıp şarkı söyleyen tek adam." Bugünlerde heyecanı büyük. Yıllardan beri sahneyi bırakmayan, Gencer geniş kitlelerle buluşuyor.

'TÜRK MARŞI'NI ÇOK SEVDİM

Bozkurt Gencer eserlerini seslendirdiği, Pera Palace Otel'de yeni marşı olan "Türk Marşı"nı çok sevdiği kadim dostu Sami Sefer Coşkun ile birlikte yazdığını belirtti. Bozkurt İlham Gencer, yeni eserini geçtiğimiz günlerde Pera Palas 'da tanıttı. Gencer'i bu sunumunda dinleme fırsatını yakaladık.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Bozkurt İlham Gencer, Türk Marşı'nı "Kadim dostum Sami Sefer Coşkun ile birlikte yazdık. Uzun bir süre üzerinde çalıştıktan sonra bestesini de yaptım. Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle beraber çalıştığım arkadaşım, dostum Sami Sefer Coşkun, sanat çalışmalarından arda kalan zamanlarında çalışmalarımızı yürüttük ve bu eseri meydana getirdik" dedi.

Haber: Bengü Taylan

Editör: Haber Merkezi