Gecelerin en faziletlisi Kadir gecesidir.

Çünkü Kur'an'ı Kerim'de  adı geçen tek gece Kadir gecesidir.

İnsanlık için bir hidayet kaynağı olan son kitap Kur'an'ı Kerim bu gecede  nazil olmaya başlamıştır. '' Şüphesiz, biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik.

Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü

iş için inerde iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.''Kadir;97/ 1-5).

Peygamber Efendimizin sav rastladığı Kadir geceleri hakkındaki rivayetler arasında 27.ci geceye ait rivayet alimlerin çoğunluğu tarafından tercih edilerek,

bu gece Kadir gecesi olarak kutlanan gelmiştir.

Gece ile ilgili olarak Şanlı Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: '' Kim faziletine inanarak ve ecrini umarak Kadir gecesini ihya ederse, geçmiş günahları mağfiret olunur.(Müslim).

Kadir gecesi aynı zamanda kader gecesidir. Arşın sahibi Yüce Allah cc. dilediğinin ömrünü uzatır, dilediğinin ömrünü kısaltır.

Dilediğini zengin kılar, dilediğini fakirleştirir. Dilediğini yüceltir, dilediğini hakir kılar. Çünkü O, ''Allah'' Arşın sahibidir. Başka ilah yok. Hayırda şerde O'nun elindedir. Bu gecenin değerini bilmeliyiz ve bu geceyi kulluğa yakışır biçimde geçirmeliyiz.

Sabaha kadar meleklerin yeryüzünde dolaştığı bu günde uymamalı tövbe istiğfarda bulunmalıyız. Gözyaşlarımız akmalıdır. Gece namazları kılınmalıdır.

Yüce Rabbimizden affımızı istemeliyiz. 

Bismillahirrahmanirrahim:

Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesi indirdik.

Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilirmisin? .Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.

O gecede Rablerinin izniyle Melekler ve ruh ''Cebrail'' her iş için iner dururlar.O gece esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.

Bu vesile ile Müslümanların ve İslam aleminin Kadir gecesini tebrik eder,ülkemiz için İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz.

Tekrar tekrar nice Kadir gecelerine kavuşmamıza Allah'tan niyaz ediyoruz.