"Bizden Biri" Belgeseli ile cam sanatını zirveye taşayan usta, Sami Sefer Coşkun, ürettiği eserleriyle geçmişi günümüze taşıyan özgün sanatçı. Ulusal ve uluslararası koleksiyoner tarafından takip edilen cam ustası Sami Sefer Coşkun'un eserleri 21. yüzyılın antikaları olarak müzelerde yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Sanatçılar Parkı'nda gerçekleşen davette 21. yüzyılın Çağdaş Türk Sanatçısı Sami Sefer Coşkun, değerli sanatının aktarıldığı, "Bizden Biri "adlı belgeselini dostlarıyla birlikte izledi. Yaşayan Tek Cam Sanatı Ustası Belgesel içeriğinde, Sami Sefer Coşkun'un sanata başlama öyküsü, ustası ile tanışma süreci, Tombak ve Cam Üfleme Sanatında zirveye yerleşme serüveni şiirleri eşliğinde ekrana yansıtıldı. İstanbul, Etiler Sanatçılar Parkında verilen davette, Bozkurt İlhan Gencer, yakın dostu Sami Sefer Coşkun'u anlattı. Gecenin konukları arasında ünlü yönetmen Hüseyin Başusta, akademisyenler ve dostları vardı. Çağdaş Türk sanatçısı Sami Sefer Coşkun, eserleri 21. yüzyılın antikaları olarak adlandırılırken yurtiçi ve yurtdışındaki müzelerde eserleri sergilenen, ulusal ve uluslararası koleksiyonerler tarafından takip edilen nadir sanatçılardan biridir. Belgeselin ana teması olan Sami Sefer Coşkun, düşüncelerini madenlerle birleştirirken, ürettiği eserleriyle birlikte geçmişi günümüze taşıyabilen özgün bir sanatçıdır.

Türk Kültürünün Nostalji Sanatçısı Sami Sefer Coşkun, Yapı Sanatı Endüstrisi'nde okurken bir Musevi esnaftan sipariş üzerine süs cam eşyaları üretir. İki kişi ile başladığı cam atölyesini zamanla 200 kişilik bir fabrikaya dönüştürmüştür. Bu sırada Türk Kültürü ve Türk Sanatı ile ilgili araştırmalarını hızlandırarak Beykoz Cam İşçiliğini inceler ve Gülabdan, Top Sürahi, İbrikler yapmayı dener. Cam üflerken ağaç tornada çeşitli malzemeler üretir. Bu onun tahta ile tanışmasını sağlar. Böylelikle Tahta Sandıklar, Mücevher Kutuları ve Aynalar, Çerçeveler gibi Edirnekari işler yapmaya başlayarak, Ahşap Sanat'ında da bir "Usta" hâline gelir.

Editör: Haber Merkezi