İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi KÜLTÜR-SANAT Celal Şengör ölmeden önce görülmesi gereken 8 şehri açıkladı

Celal Şengör ölmeden önce görülmesi gereken 8 şehri açıkladı

Celal Şengör’ün ölmeden önce görülmeli dediği 8 şehir açıklandı.

Türkiye’nin en tanınan akademisyenlerinden Celal Şengör, bu kez bilimden çok kültür ve seyahat meraklılarını ilgilendiren dikkat çekici bir öneriyle gündemde. İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki görevinden emekli olduktan sonra da açıklamalarıyla konuşulmayı sürdüren 70 yaşındaki Şengör, takipçilerine mutlaka görülmesi gereken 8 şehri sıraladı.

Şengör’ün önerdiği şehirler

Şengör’e göre bu liste, tarih, sanat, medeniyet ve şehir kültürünü yerinde görmek isteyenler için özel bir rehber niteliği taşıyor. Listede şu şehirler yer aldı: Londra, Paris, Roma, Madrid, Viyana, Prag, St. Petersburg ve Pekin.

Neden dikkat çekti?

Avrupa’nın köklü başkentleriyle Asya’nın güçlü kültür merkezlerini bir araya getiren bu seçim, klasik medeniyet mirasına önem veren gezginler için ayrıca dikkat çekici bulundu. Şengör’ün önerileri, seyahat planı yapanlara yeni bir rota sunmuş oldu.