Ortaq Kimdir? Ortaq Gerçek İsmi Nedir?

Ortaq rap dünyasında her ne kadar bu isim ile tanınsa da hayranları gerçek adını da merak ediyor. Ünlü rapçi’nin gerçek ismi ise Orhan Barlasceki’dir.

Ortaq Kaç Yaşında? Ve Nereli?

Ortaq, Almanya doğumlu, verdiği röportajlardan öğrendiğimiz kadarıyla Bingöl’lü bir rap sanatçısıdır. 1993 doğumlu olup, şu an 29 yaşındadır. 

Ortaq, henüz çok küçük yaşlarda rap müziğine merak salmış ve ilk kayıtlarını almaya başlamıştır. Şarkıları ilgi görünce ilk albümünü hazırlamıştır. Albüm kayıtları bitince,  "Mixtape Straßen" adlı albümünü dinleyicilerin beğenisine sunmuştur. 

Ortaq, Alman rapinde olduğu kadar Türkçe Rap konusunda da başarılara imza atmıştır. Şarkılarını hem Türkçe hem Almanca söylemektedir ve önemli Türk rapçilerle düet yapmaktadır.

Bu konuda Çağrı Sinci, Selo gibi isimlerle çalışma yapmıştır. 

Ortaq ne kadar rap kariyerini Almanya'da başlatmış olsa da yakın zamanda sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuru ile tamamen Türkiye'ye taşınacağını ve kariyerine Türkiye'de devam edeceğini açıklamıştır. 

Daha önce çıkardığı Hustle Hustle, Loyalty gibi şarkılar sosyal medyada oldukça fazla yorum toplamış ve paylaşılmıştır.  Şimdi ise önemli isimlerin yapımcılığını yapan Oğuzhan Ejderoğlu ile çalışması olan ''Hayal'' şarkısının teaser'ını yayımlamış, hayranlarını heyecanlandırmıştır.

İşte o sosyal medyada sürekli paylaşılan şarkı:

https://www.youtube.com/watch?v=TVzua8kyJEg
 

Editör: Haber Merkezi