Rib'i bn. Hıraştan şöyle rivayet edilmiştir:

'' Ebu Mesud el-Ensari ile bir Huzeyfe bn. Yeman a gitmiştim. Ebu Mesud kendisine; Resulullah sav den Deccal ile ilgili işittiğin şeyleri bana anlat dedi. Bunun üzerine Huzeyfe şunları anlattı: '' Şüphesiz ki Deccal, beraberinde su ve ateş olduğu halde ortaya çıkacaktır. İnsanların su diye gördüğüne gelince aslında o yakıcı bir ateştir. İnsanların ateş diye gördükleri ise, aslında tatlı ve soğuk bir sudur. Sizden kim ona yetişirse hemen ateş olarak gördüğüne yanaşsın. Çünkü o tatlı ve hoş bir sudur.''

Ebu Mesud, şüphesiz bunu ben de işitmiştim, dedi.'' (Buhari ve Müslim)

Hz. Enes Peygamberimizin şöyle dediğini rivayet etmiştir: '' Mekke ve Medinenin dışında bütün her yere Deccal ayak basacaktır. Melekler buralarda bulunan bütün yolları tutup saf

halinde beklerler. Bunun üzerine Deccal çorak bir yere iner. Medine üç sarsıntıyla  sarsılır. Allah cc bütün kafir ve münafığı ortadan  çıkarır.'' (Müslim)

Hz. Enes, Resulullahın şöyle dediğini rivayet ediyor: '' Deccale İsfahan Yahudilerinden yetmiş bin kişi, üzerlerinde taylasanlar olduğu halde tabi olur.'' (Müslim)

Ümmü Şerik Resulullahın şöyle dediğini rivayet ediyor: '' İnsanlar Deccalden dağlara doğru kaçacaklardır''. (Müslim)

İmran bn. Husayn Resulullahın şöyle dediğini rivayet edior:

'' Ademin yaratılışı ile kıyametin kopacağı saat arasında Deccalden daha büyük bir olay yoktur''. (Müslim)

Muğire bin. Şube Resulullah şöyle dediğini rivayet ediyor:

'' Benim Resulullah sav e Deccal hakkında sorduğum sorudan daha çok hiç bir kimse sormamıştı. Şüphesiz ki Resulullah sav bana O zarar veremez buyurunca dedim ki, İnsanlar Deccal ile dağ kadar ekmek, ırmak kadar da su bulunduğunu söylüyorlar. Bunun üzerine Resulullah sav şöyle buyurdu; O, Allah katında bundan daha alçaktır.'' (Buhari ve Müslim)

Hz. Enes Resulullahın şöyle dediğini rivayet ediyor:

'' Hiç bir Peygamber yoktur ki, ümmetini bir gözü kör olan yalancı Deccaldan korkutmuş olmasın. Şüphesiz ki onun bir gözü kördür, ama hiç şüpheniz olmasın ki Yüce Rabbiniz kör değildir. Onun iki gözü arasında ''Kafir'' yazılıdır. (Buhari ve Müslim)

Ebu Hureyre ra Efendimizden rivayet ediyor:

'' Kıyamet, müslümanlarla yahudiler savaşmadıkça kopmayacaktır. Sonunda bir yahudi, taş ve ağacın arkasında saklanır; bunun üzerine taş ve ağaç, Ey Müslüman! Arkamda saklanan bir yahudidir. Gel ve onu öldür der. Ancak Garkad denilen ağaç hariç çünkü o, yahudi ağacıdır. Buhari ve Müslim)