Vasile İbn. Eska Dan Resulullah Efendimizin şöyle dediğini rivayet etmiştir:

''Kardeşinin felaketinden dolayı sevinç gösterme. Sonra Allah ona acır, seni de belaya çaptırır.'' (Tirmizi).

Ebu Hureyre ra şöyle  demiştir:  '' İnsanların arasında yaygın iki huy vardır ki, onlar kendileri için nimete küfürdür. Bunlar: '' Nesebe dil uzatıp sövmek ve ölülere yüksek sesle ağlayıp feryadı figan etmektir''. (Müslim)

Ebu Hureyre ra Efendimizden şu hadisi rivayet etmiştir: '' Kim bize karşı silah taşırsa, bizden değildir. Kim bizi aldatırsa, bizden değildir.''(Müslim)

İbn. Ömer ra şöyle buyurmuştur: '' Peygamber sav almaya niyeti olmadığı halde müşteri kızıştırmak için malın fiyatını artırmayı yasaklamıştır''

(Buhari ve Müslim).

İbn. Ömer ra şöyle demiştir: '' Resulullah sav efendimize bir adam alışverişte aldatıldığını anlattı. Bunu üzerine Resulullah sav şöyle dedi:

''Sen kiminle alışveriş yaparsan İslamda aldatma yoktur, de ''(Buhari ve Müslim).

MÜSLÜMAN SÖZÜNDEN CAYMAMALI

Abdullah İbn. Amr ra Resulullahın şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: '' Dört huy kimde varsa o halis münafıktır. Kim bu dört huydan sadece biri varsa onu terk edinceye kadar kendisinde  münafıklıktan bir huy kalmış olur. Bunlar; Bir şey emanet edildiği zaman hainlik eder.

Konuştuğu zaman yalan söyler. Söz verdiğinde sözünden cayar ve biriyle mücadeleye kalkıştığında haktan ayrılır. (Buhari ve Müslim)

ZANDA BULUNMAK; Ebu Hureyre ra Resulullah sav den şöyle rivayet etmiştir: '' Sizi zandan sakınıyorum! Çünkü zan, en yalan sözdür''.(Buhari ve Müslim).

Ebu Hureyre ra efendimizden rivayet etmiştir: Bir kişiye, müslüman kardeşini hor görmesi şer olarak yeter.''(Müslüm)