Günümüzde pek çok kişi sadece Allah'ın rızasını gözeterek dostluk, kardeşlik, arkadaşlık kuran insanların kalmadığından şikayet eder.

Çoğu zaman dertleşmek istediğimizde bir dert ortağı, başımız dara düştüğünde yanına gidecek ve yardım isteyecek bir dost ararız.

Bu durumlar sadece günümüzde değil, geçmişte de yaşanmış olacak ki, bundan şikayet eden bir kişi, Allah dostu Cüneydi Bağdadiye gelerek,

''Artık Allah için kardeşlik, dostluk kalmadı'' der.

Onun bu şikayetine karşılık Cüneydi Bağdadi şöyle der: '' Senin dertlerine derman olacak, sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını giderecek birini arıyorsan gerçekten de bu zamanda öyle bir kardeş ve dost bulamazsın. Ama Allah için  yardımına koşacağın, sıkıntılarına Allah rızası için katlanacağın,        derdine derman olmaya çalışacağım kardeş ve dost arıyorsan böyleleri çoktur''.

Allah için kardeşliği ve dostluğu yaşatmak için kendine iyi dostlar bulamıyorsan sen kendin iyi bir dost olmaya çalış.

***

Ayet; Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için O size rahmetiyle lütufta bulunuyor, melekleri de dua ediyor. O, müminlere karşı çok merhametlidir. (Ahzab;33/ 43)

Hadis; Mümin, cana yakındır. İnsanlarla yakınlık kurmayan ve kendisiyle yakınlık kurulamayan kimsede hayır yoktur. (Ahmed İbn. Hanbel)

Allahım! İnsanların görüp bilmediği her yerde Senden korkmayı bana nasip et. (Hakim Müstedrek)

Şüphesiz ki insanlar zalimi görüp de zulmüne engel olmazlarsa, Allah'ın gönderdiği azabı hepsine umumileştirmek yakındır. (Tirmizi)

Bizi yediren, içiren, başkasına muhtaç kılmayan ve barındıran Allah'a hamdolsun. (Tirmizi)