Rivayete göre  Resulallah, tabanı şeritlerle örülmüş bir sedir uyumakta iken Ömer İbn. Hattab ra yanına gelmişti.

Ömer oturdu; şeritlerin Resulallah' In mübarek beninin yanında izler bırakmış olduğunu görünce gözlerinden yaşlar boşandı.

Resulullah sav ağlamasının sebebini sorunca şunları söyledi:

''Kisraları, kayserleri, onlardaki ihtişamı hatırladım; Bir de  sizi düşündüm. Siz ki, Allah'ın dostu seçilmişi ve elçisisiniz ama şu şerit örgülü sedirde yatıyorsunuz.''

Bu sözler üzerine Hz. Resulullah sav şöyle buyurdular: '' Ey Ömer! Dünyanın onlara, ahiretin bize verilmesi seni memnun etmiyor mu? ''

Ömer,Elbette memnun ediyor, ya Resulallah '' dedi. '' Öyleyse mesele yok'' buyurdular.

Peygamberimizin zühdüne dairece hep onları düşündü; Gözüne uyku girmedi. Nihayet gecenin sonunda onları elinden çıkardı. Hz. Aişe ra diyor ki; ''Paradan kurtulunca hemen uykuya daldı.

Hatta derin derin nefes aldığını duyuyordum. Daha sonra bu paralarla Allah'a kavuşsaydı Muhammed Rabbine ne cevap verdi, dedi. (Ebu Talib El-Mekki)

Ayet: Sabredenleri müjdele! Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde '' doğrusu biz Allah'a aidiz ve kuşkusuz O'na döneceğiz derler.'' (Bakara; 2-155)

'' Rabbimiz! Biz, Rabbimize iman edin diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik .Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle beraber al.'' (Al-i İmran:3-192)

Hadis: Bakmakla yükümlü olduğu kimseleri ihmal etmesi, kişiye günah olarak yeter: (Ebu Davud)

Dinin başı islam. Kelime İ  Şehadet getirerek Allah'a teslim olmak,direği ise, namazdır. (Tirmizi)

Oruç tutan nice insanlar vardır ki, oruçtan nasibi sadece aç kalmaktır. Geceyi ibadetle geçiren nice kimseler vardır ki, kıyamdan nasibi sadece uykusuz kalmaktır. (İbn. Mace)

Ölülerinizi iyilikle anın, kötülüklerini anmaktan ise, imtina edin. (Ebu Davud)