Peygamber sav Efendimiz şöyle buyurmuştur:

''Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve onu öğretendir''. Kuran okuyunuz. Çünkü Kur'an kıyamet günü okuyanlarına şefaatçı olacaktır.''

''Kur'an'dan bir harf okuyana bir iyilik yazılır. İyiliğin sevabı ise, on katıyla verilir''. Sinesinde Kur'an'dan bir şey bulunmayan kişi, içinde yaşanmayan harabe ev gibidir. Kur'an okuyup onunla amel eden kişinin anne ve babasına kıyamet günü bir taç giydirilir ki, parıltısı güneşin parıltısı gibidir.''

Kur'an Allah'ın ziyafet sofrasıdır. Oraya oturan emniyettedir. Kur'ana sarılana müjdeler olsun. ''Kim Kur'an'ı okur, ezberler, helal kıldığı şeyi helal, haram kıldığı şeyi de haram kabul ederse Allah, o kimseyi cennete koyar''.

***

GUSÜL ABDESTİ:

Vücudun yıkanmasına gusül abdesti ya da boy abdesti de denir. Gusülde ağız, burun ve vücudun tamamını yıkamak farzdır.

Gusül abdesti almak, cünüp olanlara, adet ve lohusalık dönemi sona eren kadınlara farzdır. Bunlari gusül abdesti almadan ibadet yapamazlar.

GUSÜL ABDESTİ NASIL ALINIR?

Gusül abdesti almaya euzü ve besmele çektikten sonra '' Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya'' diye niyet edilerek başlanır.

Bedenin herhangi bir yerinde pislik varsa temizlenir. ağza üç defa su alarak su alınarak iyice yıkanır. Bu farzdır.

Burna üç defa su verilir ve burun temizlenir. Bu da farzdır.

Sonra namaza aldığımız abdest alınır ki, bu sünnettir. Daha sonra baştan ayağa bütün vücudu yıkanır. Bunu yapmakta farzdır.

Gusül abdesti almayan kişi, yıkanmadan önce namaz kılamaz, Kur'an okuyamaz, camilere giremez. 

Gusül abdesti alırken vücudunu ovalar. 

Cuma ve bayram günlerinde gusletmek ise sünnettir. 

Cünüp bir kişi yıkanmaya su bulamıyor... O zaman su bulup yıkanıncaya kadar teyemmüm alır. Suyu da bulur bulmaz yıkanması farzdır.

İMAN:

Allah'a, meleklerine, kitaplarına, Peygamberlerine, ahiret gününe, kadere ve hayrın ve şerrin Allah'tan olduğuna, ölümden sonra tekrar dirilmeye 

bunların hepsinin hak olduğuna iman ettim. Şehadet ederim ki, Allah'tan başka ilah yoktur. Yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed O'nun kulu ve Resulüdür.