Allah Teala, dinini muhafaza edeceğini vaad buyurmuş, bu muhafazasının ise kıyamet sabahına kadar göndereceği ehli sünnet alimler  ile  olacağını Peygamberimiz hz. Muhammed sav lisanıyla haber vermiştir. Hadisi şerifte şöyle buyurmuştur:

''Muhakkak ki Allahu Teala, bu ümmet için her yüz senenin başında kendileri için dinleneni tecdit edecek birini gönderir.'' (Süneni Ebu Davud)  

Diğer bir hadisi şerifte de ''İslama ve müslümanlara tuzak kurulmaya her bidat karşı Allahu Tealanın salih bir velisi vardır ki, o, İslamı muhafaza eder İslam alimlerinden bahseder. Siz de

Sizde bidatların istilasından dolayı yalnız kalmış o velileri koruyarak islam alametlerinden bahseden  o meclislerde hazır olmayı ganimet bilin.

Allah'a tevekkül edin ve Allah, vekil olarak yeter', buyurmuştur. (El-Camius Sagir) .

Son kitap Kur'anı  Kerimin, son peygamber  Hz.  Muhammed sav 'e olan hizmetinde olan dur durak bilmeyen bir topluluk inşaallah kıyamet sabahına kadar hizmetlerini devam ettirecektir.

Hadisi şeriflere şüphe ile bakanlar bakanlar var. Her ne kadar şüphe ile bakanlar olsa da hadisi şerifler, o zamandan günümüze kadar noktası noktasına, virgülü virgülüne maneviyat ehli zatlar tarafından titizlikle aktarılmış, yüzlerce şerhler yazmıştır. 

Böyle olmasaydı; sadece ibaresi kalmış olsaydı, şu günde bu kitapların hadisi şeriflerin, hiçbirini anlayamazdık. Sünnette hala olmadığını bildikleri halde sünnete saldıranların bu hücumları Ehli sünnete dolayısıyla Kur'an'ı  Kerimedir.

Allahu Teala tarafından hususi olarak gönderilmiş olan Ehli Sünnet alimleri, bütün ilmi güçlerini ortaya koyarak, ayeti kerime ve hadisi şerifler ile Ashabı Kiramın tadbikatlarında ki itikadi ve ameli hükümleri her asırda öğretme gayretinde olmuşlar ve olacaklardır.

HADİS: Resulullah sav Efendimiz şöyle buyurmuştur: '' Muhakkak Allahu Teala, ümmetimi yahut ümmeti Muhammedi buyurdular dalalet üzerinde birleştiremez. Allahu Tealanın yardım ve yardım ve muhafazası İslam cemaati  ile beraberdir. Kim İslam cemaatinden ayrılırsa cehenneme ayrılmış olur.'' Süneni Tirmizi)

***

Aklı olmayanın edebi, himmeti olmayanın yiğitliği, dini olmayanın hayası olmaz. (Hz. İmam Hasan (as)

İman, farzları yerine getirmek haramlardan sakınmak, kalple Allahı tanımak, dille ikrar etmek ve azalarla da amel etmektir. (İmam Rıza (as)