Kur'anı Kerimde: Allah'ın sana verdiği şeylerde ahiret yurdunu ara. Dünyadan da nasibini unutma. Allah'ın sana iyilik yaptığı gibi, sen de iyilik yap.

Yeryüzünde bozgunculuk peşine düşme. Çünkü Allah bozguncuları sevmez. (Kasas; 28/ 77)

Hadisi şerifte ise, Hz Huzeyfe İbn. Yemani peygamberimizden şöyle buyuruyor:

''İnsanlar iyilik yaparlarsa bizde iyilik yaparız, kötülük yaparlarsa biz de kötülük.yaparız, diyen zayıf karakterli kimseler olmayın. Bilakis iyilik yaptıklarında insanlara iyilik yapmayı, kötülük yaptıklarında ise onlara kötülük yapmayı bir ilke olarak benimseyen. ( Tirmizi)

FETVA: 

Bir erkek evli olmayan kız kardeşine bakmakla yükümlü müdür?

Cevap: Yüce Allah, akrabaya yardım ve iyiliği emretmektedir. Kur'an'da: '' :Akrabaya, yoksula ve yolda kalmış yolcuya haklarını ver'' (İsra; 17/26) ve Ana babaya, akrabaya iyilik edin. buyurmuştur. (Nisa; 4/ 36.

Allah resulü de Müslümanların yakından uzağa doğru akrabasına karşı olan sorumluluğunu ifade etmiştir. '' Ey Allah'ın Resulü, kime iyilik edeyim diye soran sahabeye Peygamberimiz, Annene, babana, kız kardeşin, erkek kardeşine ve sözü geçen bu kimselerden sonra gelen yakınlarına iyilik et. Bu yapılması gereken vazifedir. Bunlar ilişkileri devam ettirilmesi gereken yakınlarımızdır. ( Ebu Davud) buyurmuştur.

Bu sebeple kişi kan bağıyla bağlı olup kendileri ile evlenmesinin caiz  olmadığı hısımlarına, yakınlık sırasına göre muhtaç olduklarında nafaka ödemekle yükümlüdür. (Serahsi)

Buna göre erkeğin muhtaç durumda olan kız kardeşine bakması gerekir.