Irkçılık teorisini ortaya atanlar, bundan yola çıkarak başka ırklara karşı tarihte çeşitli zulümler yaptılar.
Halbuki ırk ve renk farklılığının yeryüzünde huzursuzluğa, fitneye ve kavgaya sebep kılınması büyük bir talihsizliktir.
Yüce Kitabımız Kur'anda şöyle buyurmaktadır.
''Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O'na itaatsizlikten en fazla sakınanızdır.'' (Hucurat; 49/ 13)
Tarihimizde dinimizle milli değerlerimizle hep gurur duyduk, ama bunları hiç bir zaman bir kin ve öfkeye dönüştürüp başkalarını ezme vesilesi kılmadık. Ne mutlu bize ki,  dün İspanyadan kaçan Yahudilere, bugün Suriye ve Irak'tan kaçan savaş mağdurlarına ve nice topluluklara kollarımızı açtık.
Irkçılık davası peşinde olmadık, olmayacağız. Bugün de vatan toprağımızda aramıza fitne tohumları ekmek isteyenlere fırsat verecek değiliz.

BİR AYET:

Mallarınızı aranızda haksızlıkla yemeyin. Bile bile günaha saparak, insanların mallarından bir kısmını yemeniz için onun bir parçasını yetkililere yatırmayınız. (Bakara; 2/ 188).

BİR HADİS:

Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyurmuştur: Kim bir topluluğa benzemeye çalışırsa o kimse de onlardandır. (Ebu Davud)
Efendimiz (SAV) şöyle buyurdular: Benim muhabbetim, bir kulun kalbine girerse muhakkak Allahü Teala o kulun bedenini cehenneme haram kılar. (Münavi Feyzül-Kadir)
Efendimiz (SAV) şöyle buyurdular: En hayırlınız, ehline, çoluk çocuğuna hayırlı olandır. Ben ise, ehline en hayırlı olanınızım. (Tirmizi)