"O Allahu Teala ki, Resulünü diğer bütün dinlere galip kılmak için hidayet, tevhid ve hak din ile (İslam dini ile)  gönderdi.

Böylece gönderdiğine, Allahu Tealanın şehadeti kafidir. Muhammed as Allah'ın Resulüdür. Onunla beraber olanlar, kafirlere karşı çok şiddetli, fakat kendi aralarında (Birbirlerine karşı) pek merhametlidirler. Sen onları hep rüku ve secde halinde görürsün. Onlar, daima Allahu Tealanın fazlını ve rızasını dilerler. Simaları yüzlerindeki secde eserlerinden belli olur. 

Bu onların Tevrattaki vasıflarıdır. İncildeki vasıfları da, bir ekine benzer ki, ilkin bir filiz çıkarır, sonra filizleri kuvvetlenir, kalınlaşır, sakı üzerinde dik ve düzgün durur.

Bu, ekincilerin de hoşlarına gider. Allahu Teala, kafirleri  öfkelendirmek için bu temsili  getirdi. Allahu Azimüşşan, içlerinden iman edipte salih ameller işleyenlere mağfiret ve pek büyük bir ecir vad buyurmuştur.

Bismillahirrahmanirrahim.

''Bütün hamdü senalar, medh ve şükürler, ezelden ebede kadar noksan sıfatlardan münezzeh ve kemal sıfatları ile muttasıf olan alemlerin Rabbine mahsustur.

Allahu Tealanın rahmeti, meleklerin istiğfarı ve müminlerin duaları, bütün mahlukatın efendisi, önderi ve rehberi olan Hz. Muhammed sav ile alinin , evladının ve Ashabın  üzerine olsun.''

Bana ibadet edin de, sizi sevaplandırayım. vaya bana dua edin size icabet edeyim. Bana ibadet veya dua etmekten kibirlenenler, yakında hor ve hakir olarak cehenneme gireceklerdir. (Mümin Suresi; 60)

Müfessirler; ''Duadan murat ibadettir, buyurmuşlardır. Bundan da anlaşılıyor ki, dua etmekte namaz kılmak, oruç tutmak gibi ibadettir.''

Duanın şartları vardır. Dua edenn kimseler, önce bütün günahlarına nedamet ve tövbe etmelidir. Sadaka verme alışkanlığına sahip olmalı. Kendisini daima kusurlu ve aciz görmeli. Duadan önce temiz abdest almalı. Duaya başlarken hamd ü sena ile başlamalı, kibleye yönelmeli. Duayı tekrar tekrar yapmalı. Helal rızıkla beslenmeli.

Her türlü gıybet, dedikodu çirkin sözler sarf etmekten özellikle dedikodu dan uzak olmalı Kibir ve haset etmekten uzak olmalı. iftira gibi günahlardan dilini temizlemeli. Cenabı Allah'ı her zaman ve her yerde zikretmeyi ihmal etmemelidir.