Kısacık ömrüne çok şey sığdırdı müziğin piri. Dünyanın etrafını 13 kez dolaşacak kadar, yani 500 bin kilometrenin üzerinde yol kat etti. 148 ülke, yüzlerce şehir gezdi.

Öyle şarkılar yaptı ki, her biri milli marş oldu dillere. Ve cenazesinde "Merhumu nasıl bilirdiniz?" sorusuna, milyonlarca insan hep bir ağızdan aynı yanıtı verdi: "İyi bilirdik!"

Ölümü gözümüzde yaş kalbimizde sızı bırakan Barış Manço'nun gerçek adını biliyor muydunuz?

Daha önce Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço bir söyleşi sırasında babasının asıl isminin ne olduğunu açıklamış ve hayatından kesitler, hatıralar aktarmıştı.

Doğukan Manço, YouTube'da "Barış Manço'nun asıl ismi" başlıklı bir video yayınlamış, babasının aslında birden fazla ismi olduğunu söylemişti.

"II. Dünya Savaşı sırasında amcam dünyaya geliyor, gündeme yönelik olarak 'Savaş' ismi konuluyor. Yıllar sonra insanlar artık barış özlemiyle savaşın bitmesini beklerken babam doğuyor. Babamın ilk ismi 'Mehmet', dedesi Mehmet Abdi Manço'dan geliyor. Halam İnci Manço'dan dinlediğim kadarıyla; 1942'de kuzenleri Yusuf Ulcay vefat etmiş, 1943'te babam doğmuş."

"Onu da anmak üzere babamın ismine 'Yusuf' eklenmiş. Bu kadarla da kalmamış. 5.5 kiloya yakın doğduğu için hastanede hemşireler 'Bunun adı Tosun olsun' demişler. Ve ismi kayıtlara 'Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço' olarak geçmiş."

"1954'te ortaokula geçiş sınavına girerken nüfus müdürlüğüne gidip 'Tosun Yusuf' ismini çıkartmışlar."