Zeynep bint cahş ile evlenen Allah Resulünün düğün yemeğine herkes davetliydi. 

Kendilerine ikram edilen et ve ekmeği yiyenler oradan ayrılıyor, onların yerine yenileri geliyordu. Bütün davetliler yemeklerini bitirdiğinde Resulullah sofranın kaldırılmasını istedi.

Ancak vaktin ilerlemesine aldırış etmeyen bir grup insan, evdeki sohbete devam ediyor. Allah Resulü ile eşi Zeynebin hal ve durumlarını göz etmiyorlardı. 

İnsanları kırmaktan hoşlanmayan Resulullah ise, ağırdan alan bu sahabeleri incitmek istemiyor, kah oturup kalkarak kah odayı terk ederek rahatsızlığını onlara haliyle fark ettirmeye çalışıyordu.

Odasına girmek üzere geldiğinde üç kişinin hala oturmakta olduğunu gördü ve onlar gidinceye dek bekledi.

Herkes dağıldıktan  sonra tekrar odasına gelen Allah Resulü içeriye girer girmez , Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin vakitli vakitsiz Peygamberin evlerine girmeyin. Çağrıldığınız zaman girin.

Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu hareketiniz Peygamberi üzmekte fakat o size bunu söylemekten haya etmektedir. Ama Allah hakkı söylemekten haya etmez.....(Ahzab; 33-53) diye başlayan hicap ayeti nazil oldu.

Hadis: Rabbime kaç defa dua ettim ama duamı kabul etmedi diyerek acele etmedikçe duanızın karşılığı  verilir:(Buhari)

Ayet: Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve Allaha güzel bir borç verenler var ya  verdikleri onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükafat da vardır.

(Hadid: 57-18)

Hadis: Resulullah sav efendimiz şöyle buyurdu: '' Rüzgar Allahu Teala tarafından emirile gelen şeylerdendir. Bazen rahmet olarak gelir, bazende azap olarak gelir. 

Bu sebeple rüzgarın estiğini gördüğünüzde ona sövmeyiniz. Ve Allahu tealadan onun hayrını isteyiniz şerrinden de yine Allahu Tealaya sığınınız''.(Mesned-Ahmed)

Allahım! Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. (Buhari)

Allahım! Helal olan nimetlerinle yetinme mi haramlardan müstağni olmamı ihsan eyle.(Hakim)

Allahın nimetlerini saymaya kalksanız başa çıkamazsınız. Allah gerçekten bağışlayıcıdır. merhametlidir. (Nahl; 16-18)