Muhabbetten Muhammed oldu hasıl,

Muhammedsiz muhabbetten ne hasıl.

Bu veciz ifadeler, Efendimizi sav ne kadar da güzel anlatıyor. O, rahmet ve merhamet peygamberidir. Canlı cansız her varlığa rahmet olarak gönderilmiştir.

Yeter ki, eller ve gönüller O'na yönelsin. Rabbimiz, insanlığa hayatın anlamı ve imtihanını hatırlatmıştır. Efendiler efendisi insanlığı bir olan Allah'a inanmaya hayatı kullul, samimiyet, sadakat, doğruluk gibi yüce değerlerle tezyin etmeye çağırmıştır.

Onun dünyaya gelişi; ölüme hayat zulme adalet, cehalete bilgi, vahşete merhamet düşmanlığa barış olmuştur.

Karanlıklar içerisinde kaybolmuş insanlık onun rehberliğiyle yeniden yolunu bulmuştur. Dünyanın karmaşasında katılaşan kalpler o'nun şefkat pınarıyla yumuşamıştır. Peygamberimiz bizlere hayat rehberi olmuş ve güzel prensipler getirmiştir.

Biz, bu prensiplere sımsıkı sarılarak hayatımıza yön verelim. Her mevlid bizim için Efendimizle ve onun hayat dolu mesajlarıyla yeni bir buluşma olsun.

***

Ayet: Andolsun ki Kur'an'ı düşünülsün diye kolaylaştırdık. Düşünecek yokmu? (Kamer; 54/ 17)

Hadis; Din kolaylıktır. Dini aşmak isteyen kimse, ona yenik düşer. O halde, orta yolu tutunuz, en iyiyi yapmaya çalışınız. (Buhari)

Allah'ım! Sen her türlü noksanlıktan münezzeh, selametin kaynağı esenlik veren selamsın. Selamet senin sayendedir. Senden istenir. (Müslim)