Kur'an-ı Kerim insanları inançsızlığın karanlıklarından hidayetin aydınlığına çıkaran, dünya ve ahiret mutluluğuna eriştiren ilahi mesajdır.
İnsan; ‘Ben kimim? Nereden geldim? Nereye gidiyorum?, Yaratılış gayem nedir?’ gibi hayati sorularının cevabını Kur'an’da bulmaktadır.
Kur'an, okunmak, anlaşılmak ve yaşanmak üzere gönderilmiş bir kitaptır.
Fatiha ile başlayıp Nas suresiyle tamamlanan bu hayat rehberi bizi şirkten, zulümden ve her türlü nefsani sapmalardan sakındırmakta, Allah'a şeksiz iman ve tam bir teslimiyetin yolunu göstermekte, kutlu nebilerin hayatından kıssalarla günümüze ölümsüz örnekler taşımaktadır.
Ölümü ve ahireti sıkça hatırlatarak hesabını verebileceğimiz bir hayatı yaşamanın uyarısını yapmaktadır.
O, bir yandan namaz, oruç, zekat, hac, kurban ve dua gibi ibadetleri yerine getirerek Rabbimize yaklaşmanın, diğer yandan sabır, doğruluk, yardımlaşma, af, adalet ve merhamet gibi ahlaki erdemlerle donanarak örnek bir fert ve toplum olmanın bilincini aşılamaktadır.

BİR AYET:

Gerçek şu ki, insanlar için yapılmış olan ilk ev, alemlere bir hidayet ve bir bereket kaynağı olan Mekke'deki evdir. (Ali İmran; 3/96)

BİR HADİS:

Allah'ım! Bu iş benim dinim, dünyam ve geleceğim hakkında hayırlı ise, bu işi hakkımda takdir buyur, onu kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. (Buhari)

Ömer İbn. Hattap (RA) Resulullah’ın (SAV) şöyle dediğini rivayet ediyor:
Eğer siz, Allah'a hakkıyla tevekkül edebilseydiniz, sizi, sabah yuvasından aç ayrılıp, akşam tok olarak dönen kuşların beslendiği gibi rızıklandırırdı.