Vasiba b. Mabet el-Esedi Medine'nin yerlisi değildi ve Peygamber Efendimizden İslam ile ilgili gerekli hususları öğrenip memleketine geri dönecekti. Medine'de kalacağı süre zarfında sorumluluklarını, nelerin sevap nelerin günah olduğunu öğrenip dnmek istiyordu. Bu amaçla, doğru Resullallah'a gitti. Ne var ki, Hz. Peygamber'in etrafında oldukça kalabalık bir cemaat vardı. Ancak Vabisa kararlıydı. Oradakileri kızdırmak pahasına da olsa, kalabalığı yararak ilerlemeye ve "yanı başında olmaktan en çok mutluluk duyacağım insan" diyerek niteleyeceği Secgililer Sevgilisi'ne  yaklaşmaya çalıştı. Vabisa'nın bu telaşını takip eden Nebi "Yaklaş ey vabisa! Yaklaş ey vabisa!" dedi. Bunun üzerine dizi dizine değecek kadar yakınına gelen Vabisa henüz sorusunu sormadan Allah Resulü şöyle buyurdu: "Bana iyilik ve kötülüğün ne olduğunu sormaya mı geldin?" " Evet" dedi Vabisa. Elleriyle Vabisa'nın göğsüne dokunan Resuk-i Ekrem  "Kendine danış ey Vabisa! İyilik, gönlü huzura kavuşturan içe sinen şeydir; kötülük ise, insanlar sana fetva verseler bile , gönlü(nü) huzursuz eden ve iç(in) de bir kuşku bırakan şeydir. 

Sen Sevdiklerinle Berabersin

Bir gün Peygamber Efendimiz insanlara bazı konularda uyarılarda bulunmaktaydı. Bir adam kalkarak, "Kıyamet ne zaman?" diye sorunca Hz. Peygamber'in yüzünde bir hoşnutsuzluk belirdi. O sırada ashab, Hz. Peygamber'e hoşlanmadığı bir şey sorduğunu söyleyerek adamdan oturmasını istediler. Ancak o ikinci kez kalktı ve aynı soruyu tekrar etti. Adamın bu tavrı Resullullah'ı biraz daha rahatsız etmişti. Sahabiler kendisini uyararak oturmasını sağlasalar da üçüncü kez kalkan adam aynı şekilde, "Kıyamet ne zaman?" diye sorunca, Hz.Peygamber ona şöyle seslendi:"Kıyamet için sen ne hazırladın?" Bunun üzerine adam başını önüne eğdi ve "Ya Resullullah , çok fazla orucum, namazım ve sadakam yok. Fakat ben Allah'ı ve Resulü'nü seviyorum" dedi . Bedevinin bu sözü üzerine Resullulah " Sen sevdiklerinle berabersin." buyurarak ona müjde verdi. Ardından oradaki sahabiler bu müjdenin kendileri içinde geçerli olup olmadığını merak ederek, "Bizler de böyle miyiz?" diye sordular ve Hz. Peygamber "Evet" diyerek onları da mutlu etti .

AYET

Her kim abdest alır ve de abdesti(ni) güzelce almaya özen gösterirse , günahları vücudundan çıkar, hatta tırnaklarının altından süzülür gider. (Müslim,Taharet,33)

Müminler o kimselerdir ki, Allah'ın adı anıldığında yürekleri titrer, kendilerine Allah'ın ayetleri okunduğunda bu onların imanlarını arttırır. Onlar yalnızca rablerine güvenirler. (Enfal,8/2)