Allah'u Teala, Ahzab Suresinin 32 ve 33. ayeti kerimesinde Peygamber Efendimiz sav in mübarek zevcelerinin şeref ve faziletlerini  yedi vasıfta zikretmiştir. 

Bu yedi vasıf bütün müslüman kadınların şeref ve faziletli olmaları için kendilerinde olması gereken hususiyetler dir. Kadınlardan kim bu yedi hususu yerine getirirse dünya ve ahiret saadetine nail olur. Bunlar: 

1- Tava: Yani her zaman, Allahü Tealadan  korkmak. Bu şeref ve faziletlerin esasıdır.

2- Erkeklerin meyletmesine sebebiyet veren her türlü sözden, hal ve hareketten kendilerini korumak. Sözü daima doğru ve ciddi söylemek.

3- İhtiyaçları haricinde evlerinden çıkmamak. Allahü Teala cennet kadınlarını şüphesiz bu vasıflarla methetmiş ve buyurmuştur ki, ''Onlar devamlı çadırları içinde ikamet eden hurilerdir''

(Rahman suresi; 72)

4-Tesettüre riayet etmek: Yani dinimizin emrettiği şekilde giyinmek. Yolda yürürken vakar ile yürümek. 

5- Namazları, vaktinde ve kemali ile kılmak ve zekatlarını vermek.

6- Allah'a ve Resulüne itaat etmek. Takva ehli olan kocasına itaat etmek.

7- Evinde Allahü Tealayı  zikre ve Kur'anı Kerim okumaya devam etmek. Bu hususları yerine getiren kadınlardan, Allah Teala günah ve kötülükleri giderir ve kötü huylarını güzel huylara çevirir.

Hadisler: Üç şey, fikrin isabetli olmasına delildir; Karşılaştığı kimseyi hoş karşılamak, iyice dinlemek ve güzel cevap vermek. (Hz. Caferi Sadık)

Güzel komşuluk, komşuya eziyet etmemek değildir; güzel komşuluk, eziyete tahammül etmektir''. (Hz. Musa Kazım as)

Hakka tahammül et; çünkü hak olan yerde bir şeyi esirgeyen,onun iki katını batılda harcar. (Hz. Muhammed Bagır (as)

Kumeyl Duasından. Hz. Ali as mın Allahım! Benim ismet perdesini yırtan günahlarımı affet. Allahım! Bedbahtlık Lara yolaçan günahlarımı affet. Allahım! Duanın icabetini önleyen günahlarımı affet. Allahım! Belanın inmesine sebep olan günahlarımı affet. Allahım! İşlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları affet.

ANA VE BABANIN İHTİRAMINA RİAYET ETMEK:

Ana- babaya ve onların haklarını elda etmek konularından biriside edebe riayet etmek ve ihtiram göstermektir. Ehli Beyt hadislerinden onlarla muaşeret etmek noktasında bir takım noktalar vurgulanmıştır. Eğer Eğer ana- babasına söylenecekse onlara ismiyle hitap etmemelidir. Ya künyeleri, ya da baba diye seslenmelidir.Onların önünde yürümemelidir. Onlardan önce oturmamalıdır. Onlardan önce yemeğe  başlamamalıdır. Onların da olduğu bir yerde yüzünü onlardan çevirmeme İndir. Konuşurken sesi onların onların sesini bastırmamalı dır. 

Onların da olduğu bir yerde yüzünü onlardan çevirmemelidir. Konuşurken sesi onların sesini bastırmamalı dır. Onlardan öne geçmemelidir. Halkın, Ana babasına kötü ya da lanet etmesine neden olacak bir fiil yapmamalıdır.

Örneğin, başkasının babasına küfür etmemelidir ki, o da bunun babasına küfretmesin.