Sırpların Bosna'da başlattığı soykırımın ardından Birleşmiş Milletler 1993 yılında Srebrenitsa'yı Boşnaklar için güvenli bölge ilan etmişti.

Kısa sürede Srebrenitsa'nın nüfusu, diğer bölgelerden gelen mültecilerle 60 bine ulaştı.

Nüfusun artışıyla açlık ve hastalıklarla mücadele eden Srebrenitsa ya yıllar boyu yardım malzemelerinin girişi engellendiğinden, Bosnalılar güçsüz düştü ve çok sayıda insan öldü. Bosnalı Sırpların iki yıl süren kuşatması sonrası Temmuz 1995'te Srebrenitsa düştü.

Boşnak erkek, kadın ve çocuklar BM barış gücü karargahına sığındı. Ancak Hollandalı askerler Bosnalı Sırp güçlerinin kampı kuşatması üzerine binlerce Bosnalı Sırplara teslim etti. Beş gün süren Srebrenitsa katliamında sekiz binden fazla Müslüman öldürüldü.

Srebrenitsa'da  hayatını kaybedenlerin büyük kısmı halen Bosna Hersek'in doğusundaki toplu mezarlarda yatıyor.

11 Temmuz 1995'te gerçekleşen Srebrenitsa katliamı, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olmaya devam etmektedir.

Günahsız müslümanları katleden bu katil sürüleri, dünyada neyi elde ettiklerini zannediyorlar. Vahşi Avrupa isteseydi bu günahsız masum insanlar ölür müydü?

Ayet: İşte ahiret yurdu! Onu yeryüzünde haksız üstünlük kurmak ve bozgunculuk çıkarmak istemeyenler için hazırlamış bulunuyoruz.

İyi son, Allah'a karşı gelmekten sakınanların olacaktır. (Kasas;28/ 83).

Ey iman edenler! Rabbinize saygısızlıktan sakının; hiç bir babanın evladından fayda göremeyeceği, evladın da babasından hiçbir yarar sağlamayacağı bir günden korkun. Allah'ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın; o, yoldan çıkarıcı  da şeytan Allah hakkında sizi ayartmasın. (Lokman; 31/ 33)