Hz. Ali ra Peygamber sav efendimizden şöyle rivayet ediyor:

Hadis Kudsi. '' La ilahe İllallah'' kelime İ şehadet benim kal'amdır.Kal'ama giren, azabımdan emin olur.'' (İbn. Asakir)

Hz. Enes İbn. Malik Peygamberimizden şöyle rivayet ediyor: '' Cenabı Allah buyurdu ki; İzzetime, celal ve rahmetime yemin ederim ki, La İlahe İllallah diyen hiç bir kimseyi Cehennem de bırakmayacağım''. ( Münavi)

Şüphe yok ki, Ben Allah'ım, Benden başka hakiki mabud yoktur. Rahmetim gazabımdan ileri geçmiştir: Allah'tan başka İlah yoktur. Muhammed as da Allah'ın Resulüdür, diye şehadette bulunan kimse Cennete hak kazanmıştır. (İbn. Abbas)

Cenabı Hak; Ya Musa! Eğer yer ve gökler ve içindekiler, denizler ve onda mevcut olanlar; mizanın bir kefesine ve La İlahe İllallah kelime İ celilesine mizanın diğer gözüne konulup tartılsa şehadet kelimesi ağır basar'', buyurdu. (Ebu Yala Ebu Said El-Hudriden rivayet etmiştir).

Kulum bana şirk koşmadıkça, dünya dolusu günahla da gelse onu dünya dolusu mağfiretle karşılarım''. (Ebu Derda)

Kıyamet günü bir münadi şöyle seslenir: '' Ey tevhit ehli! Birbirinizi affedin. sevabını vermek bana düşer''. Taberani)

''Mü'min kulum bana meleklerden daha sevimlidir''. (Taberani)

Hz. Enes ra Peygamberimizden şu hadisi rivayet ediyor: '' Ey ademoğlu! Sen bana dua ve ricada bulunduğun zaman sende bulunan günahları kayıtsız olarak mağfiret ederim.

Ey ademoğlu! Günahların gökleri dolduracak dereceye ulaşsa da bana istiğfar etsen, günahlarını mağfiret ederim.

Ey ademoğlu! Yeryüzünü dolduracak günahlarla huzuruma gelsen, şirk koşmadığın halde bana kavuşursan, yeryüzünü dolduracak kadar bir mağfiretle mukabele eder, seni affederim. (Tirmizi)

Musa as: Cenabı Allaha hitaben: Ya Rabbi! Ben istiyorum ki, kullarından kimi sevdiğini bileyim de bende onu seveyim dedi: Cenabı Hak, Beni çok zikreden kulumu gördüğün vakitte bil ki, ben onu severim.Beni zikretmeyenleri de gördüğünde anla ki ben ona buğz ederim. (Hakim-Tirmizi)

Üç haslet vardır ki, bunlara devam eden kimse, hakikaten benim dostumdur; bunları ihmal eden de düşmanımdır: 

1-Namaz kılmak,

2-Oruç tutmak,

3-Cenabetten gusletmek''. (Beyhaki)